Kolorīti prezentējot reģiona sniegtās iespējas, aizvadīta “Latgales diena 2022”

9.novembrī Latgales plānošanas reģiona (LPR) rīkotais pasākums “Latgales diena 2022” pulcēja vairāk nekā 29 tūkstošus skatītāju, kuri tiešraidē Delfi Live un LPR Facebook lapā vēroja vērienīgu un kolorītu programmu, kas tika veltīta Latgales reģiona uzņēmējdarbības aktivizēšanai un attīstībai, apbalvojot Latgales uzņēmējdarbības centra (LUC) konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” laureātus, kā arī uzņēmēju piedāvāto iespēju un Latgales kā tūrisma galamērķa prezentēšanai Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros.

Novembris katram Latvijas iedzīvotājam ir īpašs svētku mēnesis, un tieši tāpēc jau devīto gadu pēc kārtas šajā laikā tika godināti LPR teritorijā strādājošie uzņēmēji, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgalē. Pagājušajā gadā tika aizsākta tradīcija pasākumu piedāvāt skatītājiem visā pasaulē, latgalisko kolorītu dažādās uzņēmējdarbības nozarēs aicinot piedzīvot arī tiešraidēs ar videostāstiem, meistarklasēm un paraugdemonstrējumiem, kuros šogad satikās vairāk nekā 25 vietējie uzņēmēji, mājražotāji un amatnieki.

“Esam šeit, jo gribam godināt uzņēmējus, gribam teikt “paldies” uzņēmīgiem cilvēkiem un parādīt, ko mēs varam. Šī brīža situācija liek mums visiem sadoties rokās – valdībai, uzņēmējiem, pašvaldībai, iedzīvotājiem. Tieši šobrīd mums jābūt vienotiem, un tie cilvēki, kurus mēs godinām, ir spējuši to pierādīt,” atklājot pasākumu, minēja LPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

Uzrunu pasākuma dalībniekiem veltīja arī Norvēģijas karalistes vēstnieces Latvijā vietniece Jannike Baina. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs atzina: “Latgalē ir ļoti daudz spēcīgu uzņēmumu, par kuriem zina daudzviet, un, ja ir kāds reģions, kas ar zobiem un nagiem cīnās par iedzīvotāju un uzņēmēju interesēm – lai uzņēmējdarbība plauktu un attīstītos, tad tas ir Latgales reģions, un par to ir ļoti liels prieks, jo zinām, ka uzņēmēji ir gādīgās rokās”.

“Latgales dienas 2022” laikā skatītājus priecēja populāru mākslinieku uzstāšanās, uzņēmēju paraugdemonstrējumi un saistošas meistarklases, kā arī iespēja piedalīties aktivitātēs un konkursos. Pasākumā visā krāšņumā tika atklātas vēl neizzinātās Latgales iespējas, ko rada zināšanu un apņēmības kopums, kā pie mums patiešām netrūkst!

Pasākums tika rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” nr. LV-LOCALDEV-0001 ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” laureāti, LPR vadības pārstāvji un viesi