Jau desmito reizi pulcē kopā skeču parāde “Smejies vesels!”

Teātru saspēlē piedalījās vienpadsmit Ludzas novada amatierkolektīvi

Jau tradicionāli, desmito gadu pēc kārtas, Pildas kultūras nams rīko skeču parādi “Smejies vesels!”. Kultūras nama vadītāja Olita Baklāne teic, ka šis pozitīvisma un humora pilnais pasākums sagādā skatītājiem jautrus brīžus, kad jāsmejas līdz asarām.

Pasākuma apmeklētājiem bija jāapbruņojas ar pacietību, jo teātru saspēlē piedalījās 11 Ludzas novada amatierkolektīvi, uz skatuves kāpa 44 aktieri no Ņukšu, Blontu, Salnavas, Kārsavas, Mērdzenes, Istras, Isnaudas, Istalsnas, Nirzas, Zilupes un pašmāju kolektīviem.

Vairāku stundu garumā apmeklētāji varēja noskatīties 10–15 minūtes garus skečus latviešu, latgaliešu un krievu valodā. Amatierteātriem ir sava veida publika, kura arī šajā reizē atbalstīja aktierus. Arī pašiem teātra spēlētājiem dalība šāda veida pasākumos ir ļoti svarīga, lai redzētu, kā citi strādā, kādas tēmas izvēlas, kas publikai patīk, tāpat – lai sevi parādītu un ar citiem salīdzinātu.

Pasākumu ieskandināja Ludzas kultūras nama folkloras kopa “Dzeipori”, ko vada Karīna Demko-Senkāne.

Olita Baklāne pateicas kolektīviem un to vadītājiem par ieguldīto darbu, skatītājiem – par kuplo skaitu un vētrainiem aplausiem, Ludzas novada pašvaldībai par finansiālo atbalstu. Paldies ikvienam, kurš rūpējās, lai pasākums izdotos!

Isnaudas KN aktieri jau ir pieredzējuši šādu pasākumu dalībnieki

Olitas Baklānes foto