Konkursā “Ar sirdi Rēzeknes novadā” uzvar Dricānu vidusskola

21. oktobrī norisinājās konkurss vidusskolēniem “Ar sirdi Rēzeknes novadā”. Šoreiz savas zināšanās par Rēzeknes novadu pārbaudīja sešas vidusskolu komandas – Dricānu vidusskola, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, Nautrēnu vidusskola, Maltas vidusskola, Kaunatas vidusskola un Viļānu vidusskola.

Uzvaras laurus šajā konkursā ar 24 punktiem plūca Dricānu vidusskolas komanda, kuras sastāvā bija Emīls Kapacis, Arnolds Anufrijevs, Raitis Igaunis, Evija Drebeiniece un Krista Kokina.

Sīvā sacensībā 2. vietā ar 23 punktiem ierindojās Kaunatas vidusskolas komanda, bet ar 22,5 punktiem 3. vietu izcīnīja Maltas vidusskolas komanda. Balvas no Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldes ieguva visas komandas.

Lai noskaidrotu, kura komanda vislabāk orientējas Rēzeknes novada vēsturē, kultūrā, ģeogrāfijā un jaunākajos notikumos, skolēniem bija jāatbild uz Rēzeknes novada interešu izglītības speciālistes Anitas Rudzišas sagatavotajiem jautājumiem, piemēram, nosaukt filmu, kas tika uzņemta Kaunatas pagastā ("Es esmu šeit"), cik bērnu un jauniešu centru ir Rēzeknes novadā (19) u.c. Daļu jautājumu par savu skolu un pagastu bija sagatavojuši paši skolēni, lai uzdotu tos konkurentiem. Tāpat skolēniem bija jāatbild, kā pareizi dažādi priekšmeti, pārtikas produkti, objekti tiek dēvēti latgaliešu valodā.

Erudīcijas konkursu cikls skolēniem turpināsies jau 16. novembrī, kad konkursā “Mana Latvija” atjautību, veiksmi un zināšanas par mūsu valsti pārbaudīs Rēzeknes novada pamatskolēnu komandas, informē Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Jurāne.