Viļānu kultūras nams nosvin 70. gadadienu

15. oktobrī nosvinēta Viļānu kultūras nama 70. gadadiena, uz kurai veltītu koncertu divās daļās bija sapulcējusies pilna zāle skatītāju.

Pirmajā daļā uzstājās Viļānu pašdarbības kolektīvi. Starp priekšnesumiem tika lasīti laikrakstu raksti, tā iepazīstinot ar KN vēsturi. Koncerta otrā daļa veidota kā vienots uzvedums pašdarbības kolektīvu sniegumā. Tematiski izejot cauri vēstures dekādēm un pasaules notikumiem, kolektīvi apspēlēja tādas tēmas kā pirmo došanos kosmosā, milleniumu (tūkstošgades maiņu), Covid-19, kā arī ieskatu nākotnē, iespējamā robotu laikmetā. Tāpat ceļojums tematiski aizveda arī uz Parīzes kabarē un karstajiem Dienvidiem. 

Starp koncerta daļām Viļānu kultūras nams pateicās visiem atbalstītājiem, dāvinot kalendāru, kā arī pretī saņemot sveicienu – no Rēzeknes novada pašvaldības, Viļānu apvienības pārvaldes, Viļānu pilsētas un pagasta izglītības iestādēm, vietējām biedrībām, kultūras iestādēm un citiem, ar ko gadu gaitā izveidojusies cieša sadarbība.

Kultūras nams Viļānos celts 1952. gadā – ar 550 skatītāju vietām, 250 vietām – lekciju un izstāžu zāli, bibliotēku. 1989. gadā, kad Viļāni svinēja 61. gadadienu, kopš tiem piešķirts pilsētas statuss, Viļānu kultūras namā uzvilkts sarkanbaltsarkanais karogs. Viļānu kultūras namā darbojas pulciņi, mūzikas apvienības, notiek deju nodarbības. Pašlaik Viļānu kultūras namā darbojas 13 pašdarbības kolektīvi – divi amatierteātri, kori un ansambļi, folkloras kopa, tautas deju kolektīvi, – kopumā aptuveni 160 aktīvu dalībnieku, informē Liāna Runča.