Apbalvoti Ludzas novada uzņēmēju gada balvas ieguvēji

“Lielākais nodokļu maksātājs” jau daudzus gadus nemainīgi ir SIA “Ariols”

Godinot Ludzas novada uzņēmējus, 14. oktobrī Ludzas kultūras namā svinīgā pasākumā tika apbalvoti Ludzas novada pašvaldības organizētā konkursa “Uzņēmēju gada balva 2021” laureāti. Šogad “Uzņēmēju gada balva” tika pasniegta 12 nominācijās. Balvas un diplomus uzņēmējiem pasniedza Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, domes priekšsēdētāja vietnieki Ināra Silicka un Valdis Maslovskis, kā arī pašvaldības izpilddirektors Sergejs Jakovļevs. 

Konkurss gadu no gada tiek rīkots ar mērķi apzināt un godināt tos Ludzas novada uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē. Pērn svinīgais pasākums izpalika un novada vadība devās sveikt nominantus individuāli. Šogad dažādu nozaru pārstāvji beidzot tikās klātienē. 

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, uzrunājot pasākuma dalībniekus, pašvaldības vārdā no sirds pateicās uzņēmējiem par viņu veikto darbu, par ieguldīto enerģiju un uzsvēra, ka ir ļoti būtiski zināt sava novada aktīvākos cilvēkus, kas ne vien sekmē nodarbinātību novadā, bet ir arī labs piemērs tam, ka Ludzas novadā var attīstīt savas idejas un būt veiksmīgs uzņēmējs.

Sveikt laureātus ieradās arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Latgales reģiona Rēzeknes nodaļas vadītāja Maruta Jukeviča un NVA Ludzas filiāles vadītājs Edgars Tereško. Ar muzikālu priekšnesumu uzstājās viena no nominantu uzņēmuma pārstāvēm Sintija Pujāte un atraktīvās Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra pop-grupas “Cielaviņa” dalībnieces. Deju priekšnesumus demonstrēja Isnaudas kultūras nama deju kopa “Pērle”, Kārsavas kultūras nama eksotisko deju grupa “Samia” un Stefānija Logina. 

Uzvarētāji nominācijās:

“Lielākais nodokļu maksātājs” jau daudzu gadu garumā nemainīgi ir SIA “Ariols”;

“Lielākais darba devējs” – SIA “Ludzas maiznīca”;

“Gada amatnieks” – SIA “Kokbūve”; 

“Gada mājražotājs” – Apskates saimniecība “Bites”;

“Gada tūrisma pakalpojumu sniedzējs” –  IK “Dambis 4”; 

“Gada lauksaimnieks” – ZS “Akmeņlauki”; 

“Gada sociāli atbildīgs uzņēmums” – SIA “Gaišezers”;

“Gada inovācija” – ZS “Lūsēni”;

“Gada pakalpojumu sniedzējs” – Salons “Malibu”, Iveta Jurāne; 

“Gada bioloģiskais ražotājs” – ZS “Purvmaļi”;

“Gada tirgotājs” – SIA “Ēriks OVV”; 

“Ludzas novada tēla popularizētājs” – Biedrība “Ludzas Amatnieks”.

Visi apbalvotie uzņēmēji saņēma atzinību par aktīvu, godprātīgu darbību, nozīmīgu ieguldījumu uzņēmējdarbības vides attīstībā Ludzas novadā un novada tēla popularizēšanu.

Pretendentu pieteikšana konkursam norisinājās pērnā gada rudenī. Ikviens iedzīvotājs, organizācija, uzņēmuma kolektīvs, komersants, biedrība vai iestāde varēja izvirzīt, viņuprāt, piemērotākās kandidatūras. 

1. rindā no kreisās: Svetlana Putne (SIA “Gaišezers”), Angelika Jacenko (SIA “Kokbūve”), Larisa Gudkova (SIA “Ariols”), Jurijs Matvejenko (SIA “Ariols”), Skaidrīte Marčenoka (ZS “Purvmaļi”),  Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, domes priekšsēdētāja 1. vietniece Ināra Silicka, Maruta Jukeviča (LTRK), Uzņēmējdarbības koordinators Jānis Romancāns, Leokādija Goršanova (“Pjotra Goršanova drava”). 2. rindā, no kreisās: Oksana Smirnova (“Ēriks OVV”), Regīna Mikijanska (SIA “Gaišezers”), Iveta Jurāne (Salons “Malibu”), Ēriks Kondrāts (Biedrība “Ludzas Amatnieks”), Andris Ļubka (ZS “Lūsēni”), Lana Tihovska (IK “Dambis 4”), domes priekšsēdētāja 3. vietnieks Valdis Maslovskis, Edgars Tereško (NVA Ludzas filiāle), Ludzas novada pašvaldības izpilddirektors Sergejs Jakovļevs

Sveic lielākā nodokļu maksātāja – SIA „Ariols” – pārstāvjus

Ilmāra Bērziņa foto