Aglonas Radošo industriju centrā uzrunā uzņēmējus

Vēlas atdzīvināt ēku, kas stāvēja tukša

3. jūnijā Aglonas Radošo industriju centrā notika pirmā uzņēmēju, amatnieku, mākslinieku un citu interesentu tikšanās, ko rīkoja Preiļu novada pašvaldība ar mērķi šo centru veidot par radošo nozaru uzņēmēju satikšanās un sadarbības vietu.

Interneta vietnē www.preili.lv rakstīts, ka “Grāmata par nonullēšanos” autors, “3Client Agency” vadītājs, mārketinga speciālists un radošais uzņēmējs Raimonds Platacis stāstīja, kā uzņēmējiem atrast savu “superspēju” un izmantot mārketinga un sociālo tīklu rīkus sava uzņēmuma attīstībai. Pēc tam Preiļu novada pašvaldības pārstāve Anete Urka un Latvijas investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju inkubatora pārstāve Karine Kalniņa vadīja diskusiju par LIAA atbalsta mehānismiem, kurus uzņēmēji var izmantot sava biznesa attīstībā, un savu radošuma investēšanu veiksmīgā uzņēmējdarbībā. Tikšanās dalībnieki piedalījās zīmola “Jašas podi” veidotājas Kristīnes Nicmanes darbnīcā.

Aglonas Radošo industriju centrā pašvaldības cilvēki domā rīkot individuālā vai kolektīvā radošuma, prasmju un talantus atraisošus pasākumus dažādu arodu pārstāvjiem – keramiķiem, gleznotājiem, audējām, šuvējām, fotogrāfiem, sveču liešanas meistariem u.c. Turklāt centrs brīvdienās varētu uzņemt tūristus radošās darbnīcās. Piemēram, apmeklētājs varētu izveidot zīmējumu glezniecības darbnīcā, nofotografēt to un uzlikt uz T-krekla vai izfrēzēt uz koka vai arī viņš padarbotos sveču liešanas, keramikas vai citās darbnīcās. Interesentiem vairāk var pastāstīt Ingūna Bramane (tālr. 20610484, e-pasta adrese inguna.bramane@preili.lv).

“Vietējā Latgales Avīze” jau rakstīja, ka Aglonas Radošo industriju centru atklāja 2020. gada rudenī, un toreiz Eiropas Savienībai, valdībai būvniecība izmaksāja 4,73 miljonus eiro (no tiem 3,65 miljonus eiro piešķīra Eiropas Reģionālās attīstības fonds). Taču centrs visu šo laiku ir stāvējis tukšs, lai gan pašvaldība iznomā telpas.

Preiļu novada tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja Līga Irbe (no kreisās) diskutē ar Preiļu masieri Santu Loginu

Foto no Līgas Irbes arhīva