Daugavpilī ciemojās Maestro un skanēja cietoksnis

No 2. līdz 5. jūnijam daugavpilieši un viesi svinēja Daugavpils 747. dzimšanas dienu

Šoreiz Daugavpils svētku moto bija "Ja tev ģerbonī sudraba cietoksnis...", tāpēc galvenie pasākumi, apvienoti svētku improvizācijā, notika Daugavpils cietoksnī. Piemēram, lielā skatuve, kas bija ierīkota pie Daugavpils Marka Rotko mākslas centra, bija atvēlēta Intaram Busulim, Aijai Andrejevai, grupai “Latgalīšu Reps” u.c., turpat uzstājās arī pašmāju mūziķi – simfoniskais orķestris “Daugavpils Sinfonietta”, profesionālais pūšamo instrumentu orķestris “Daugava” ar Lietuvas solistiem Artūru Marausku un Robertu Račkauskaiti, jauktais koris “Daugava”, kas dziedāja kopā ar grupu “Latgalīšu Reps”, kā arī grupa “Dabasu Durovys” un Anamaleya. Svētkos iederējās arī dažādu stilu dejas, retro, dragreisa un citu spēkratu izstāde, kafejnīcu gardumu parāde, vizināšanās ar zirgiem, krāmu tirgus un daudzas citas aktivitātes.

Tikmēr Maestro Raimonds Pauls un Daugavpils teātra saime daugavpiliešus un viesus sveica ar pirmizrādi – Emīla Zolā lugu "Paradīze".

Bet svētkos pierastais Daugavpils centrs bija atvēlēts kultūras un sporta festivālam “Ghetto Games”. Tas notika pirmo reizi, un 1000 dalībnieki piedalījās Ghetto Basket, Ghetto Football, Ghetto Dance u.c. aktivitātēs. Cīņu turnīra Getto Fight savā svara kategorijā uzvarētājs daugavpilietis Antons Augucevičs “Vietējai Latgales Avīzei” teica, ka viņam palīdzēja mājas “sienas” un pasaulē foršākie Daugavpils līdzjutēji. Antons sporto no bērnu dienām, ir izcīnījis daudzus Latvijas un Baltijas čempiona titulus kaujas sambo.

Notika arī pašmāju solistu un kolektīvu koncerti, debesis rotāja gaisa balonu festivāla dalībnieku gaisa kuģi, darbojās karuseļi un bērnu atrakcijas, Latgales un Lietuvas, kā arī citu novadu amatnieki, mājražotāji un uzņēmēji tirgojās Rīgas ielā.

Šogad svētku skatuve rotāja arī Forštates mikrorajonu, jo tieši tur pašmāju kolektīvi ieskandināja Daugavpils svētkus.

Jāpiebilst, ka Daugavpils šovasar turpinās skanēt ar citiem pasākumiem, tostarp Muzikālā augusta un grupas “Prāta Vētra” koncertiem.

Maestro Raimonds Pauls, Daugavpils teātra aktieri un solisti pirms Emīla Zolā lugas “Paradīze” muzikālās pirmizrādes

Svētkos līksmoja visu paaudžu daugavpilieši un viesi

Gaisa baloni pirms pacelšanās

Antons Augucevičs uzvar Ghetto Fight

Ilonas Bageles, Ilzes Dreiskas un Egitas Terēzes Jonānes foto