Rožupes skolēni mācījās saprast emocijas

Rožupes pamatskolā (Līvānu novads) noslēdzies projekts "Labbūtības ceļakarte skolā" ar mērķi nostiprināt skolēnos izpratni par emocijām un savstarpējo saskarsmi, viņu psihoemocionālo un pilsoniskās līdzdalības kompetenci, raksta šīs skolas direktore Sanita Dubovska interneta vietnē www.livani.lv.

Iesaistoties paneļdiskusijā, spēlējot spēli "Jūtas. Sajūtas. Emocijas", apgleznojot emociju pufus, nodarbojoties ar jogu un radot Interaktīvo emociju sienu, 5.–9. klases skolēni uzzināja, kāda loma ir emocijām mūsu dzīvē, kā tās izpaužas ikdienā un kā pārvaldīt emocijas. To visu viņi panāca sadarbībā ar sociālo pedagoģi Lieni Kapaču, psihologu Leldi Jegermani, mākslas pulciņa skolotāju Līgu Bernāni, jogas treneri Ritu Stafecku un atbalsta personālu. Tapa arī izdevums "Labbūtības ceļa karte".

Skolēni visas aktivitātes novērtēja kā vērtīgas, bet skolotāji gūtās atziņas izmantos mācību un audzināšanas darbā, uzsver direktore.

Projekts īstenots Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.–2023. gadam laikā. To atbalstīja Līvānu novada dome.